YO HABLO ESPAÑOL UN POCO.

Spaans is een geweldig mooie taal. Sinds juli 2012 ben ik begonnen om Spaans te leren. En dat via een methode die in Nederlands nauwelijks bekend is. Ik volg geen cursus en ga ook niet naar een volksuniversiteit. In plaats daarvan heb ik een abonnement genomen op ECOS. Dat is een maandelijks magazine uit Duitsland waarin je kennis maakt met het leven, cultuur en de landen waar het Spaans wordt gesproken. Hierbij de link naar de uitgever van ECOS. www.spotlight-verlag.com De artikelen in ECOS zijn op drie verschillende nivo's, zodat zowel beginners als gevorderden er wat aan hebben. Moeilijke Spaanse woorden staan apart bij de stukjes en in het Duits wordt de betekenis weergegeven. Hieronder een omslag van een ECOS-magazine.

Hieronder een willekeurig stuk uit een ECOS-magazine.Bij het ECOS-magazine krijg je iedere keer gratis een uitgave van 'Lugares magicos'. Dat is een minimagazine waarin steeds een stad of streek uit de Spaanstalige wereld aa bod komt. Zo leer je Spanje en Latijns-Amerika goed kennen. Zie de foto:Naast het ECOS-magazine kun je ook ook een abonnement nemen op EcosPlus. Dat is een maandelijkse uitgave met grammatica oefeningen en andere taaloefeningen. Zie de foto hieronder voor een omslag van EcosPlus.Verder kun je bij iedere maandelijkse uitgave van ECOS-magazine een CD kopen. Op de CD zijn een aantal artikelen uit het ECOS-magazine in het Spaans te beluisteren. Hieronder een afbeelding van een cover van een ECOS-CD.Je kunt eerst ook een mini-abonnement nemen op Ecos-magazine. Dan krijg je twee maanden achtereen het blad in de bus. Daarna stopt de toezending automatisch. En je kunt ook op Ebay kijken, als je daar -Ecos- als zoekterm intikt dan zul je zien dat daar altijd wel Ecos-magazines te koop worden aangeboden. Zelf heb ik op die wijze een tiental oude Ecos-magazines gekocht voor 10 euro, inclusief verzendkosten vanuit Duitsland.

Natuurlijk kun je ook proberen om wat Spaans op te pikken bij Spaanse TV- en radiostations. Kijk eens naar dit programma: www.rtve.es/television/en-lengua-de-signos Dan zul je zien dat alles is ondertiteld.

Ik hoop dat ik mensen die Spaans willen leren zo wat aan goede ideeën heb geholpen.

Met vriendelijke groet,

Johan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten