VREEMDE GEWOONTEN IN ANDERE LANDEN.

Altijd heb ik me geinteresseerd in andere culturen, landen en volkeren. Soms hoor, zie of lees je iets merkwaardigs. Je kunt het bijna niet geloven, maar na het gechecked te hebben weet je dat het waar is.

Hieronder komt een flink aantal van absurditeiten, vreemde gewoonten en andere rare zaken uit andere landen. Weet jij er meer dan kun je me dat natuurlijk laten weten.

In Colombia is geroosterde marmot een favoriet gerecht en staat bij menig restaurant op de menukaart.Het zien van geroosterde marmot doet de meeste Hollanders de maag omdraaien. Columbianen zijn er verzot op, onder de benaming "Cuy", daar volop te verkrijgen.

In Honduras mag men niet met een duopassagier op een motorfiets rijden. Dit vanwege het grote aantal gepleegde liquidaties door duopassagiers.

In een aantal landen van Latijns-Amerika zijn liquidaties en ontvoeringen schering en inslag. De Hondurese industriestad San Pedro Sula heeft de hachelijke eer om in 2012 tot gevaarlijkste stad van de wereld verkozen te zijn. Dit met een moordcijfer van 158 doden per 100.000 inwoners.

In Hongarije is het gewoonte dat mannen in hun onderbroek hun auto staan te wassen.

Tja, altijd al gedacht dat er wat met die Hongaren aan de hand was. Vreemde taal, goulash, schaakkampioenen .... Het zal wel waar zijn. Evengoed dat als gezegd wordt dat Groningers op sokken bij de voordeur komen als er aangebeld wordt.

De 10,4 miljoen Tsjechen behoren tot de grootste innemers ter wereld. Vorig jaar (2011) consumeerden ze 65 miljoen sterke drank.

In Tsjechië wordt er dus flink op los gezopen. En om het goedkoop te houden hebben veel families daar een eigen wodkastokerij. En bij kleine supermarkten en kiosken kun je in Tsjechië plastic bekers gevuld met wodka of whiskey nuttigen. Zuiplappen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten